مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها گفت: وضعیت فرسایش آبی در کشور نامناسب است به طوری که در حال حاضر ۱۲۶ میلیون هکتار از اراضی کشور دچار فرسایش آبی است.
فائو گزارشی جدید از تاثیر تغییراقلیم بر میزان تولیدات محصولات کشاورزی در دنیا منتشر کرده که نتایج آن نشان میدهد، تغییراقلیم، میزان تولید محصولات کشاورزی ایران را کاهش میدهد.
نماینده مردم دامغان در مجلس بابیان اینکه ۱۸ استان کشور درگیر مسئله خشکسالی و بحران آب هستند، گفت: برای جبران این چالش نیازمند حداقل ۳۰میلیارد مترمکعب آب از دریاها هستیم.
مواد آلی نقش مهمی در حاصلخیزی، پایداری خاک و ظرفیت نگهداری آب خاک دارند، ازاین رو حذف این مواد از خاک فاجعه بار خواهد بود اما مشاهده می شود سوزاندن کلش گندم و برنج پس از برداشت محصول، برای خاک ورزی و آماده کردن زمین برای کشت دوم در استان مازندران به گستردگی انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: اقدامات لازم به منظور کاهش و کنترل فرسایش خاک در استان به صورت بسیار ناچیز انجام میشود و دلیل آن عدم وجود اعتبار کافی است.
یک مطالعه تازه می گوید که زمین در چند سال آینده می تواند "گرمایی غیرعادی" را تجربه کند، به طور متوسط عمر فرسایش خاک در کشور ما حدود ۲۵ سال است و کمبود بارندگیها در طول زمستان، بخش زیادی از افغانستان را با کمبود شدید آب و از بین رفتن محصولات زمستانی مواجه کرده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی اعلام کرد: از شرکتهای دانشبنیان در زمینههای فعالیت این ستاد بهطور جدی حمایت میکنیم، چراکه این شرکتها موتور محرکه برای انتقال فناوری از دانشگاهها هستند.
بر اساس آمار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، ۶۱ درصد از مساحت کشور ما در اقلیم خشک و فرا خشک قرار گرفته و ۲۳۳ منطقه کشور در محدوده کانونهای بحرانی و تحت تاثیر فرسایش بادی است. هر چند که کشور ما به طور ذاتی در منطقهای بیابانی قرار گرفته ولی بهرهبرداری غیر اصولی و بیتوجهی انسان سبب تشدید این شرایط میشود.
بسیاری از کشورهای جهان به دلیل نقش گسترده اجرای عملیات آبخیزداری در توسعه کشاورزی و امنیت غذایی، به سمت اجرای آن حرکت کرده اند. مدیریت یکپارچه آبخیزداری از خسارات شدید تبخیر منابع آبی، کاهش آب در سفره های زیر زمینی، فرسایش خاک و نابودی منابع طبیعی جلوگیری می کند و مهم ترین راهکار در تأمین منابع آبی محسوب می شود.
محققان با بررسی روی ۵۰ هزار منطقه حفاظت شده در سراسر جهان اظهار داشتند: یک سوم از مناطق حفاظت شده از قبیل پارکهای ملی به دلیل فعالیتهای بشر دچار فرسایش شدهاند.
کشاورزی بیش از ۹۰درصد منابع آب ایران را مصرف میکند و عامل فرسایش خاک کشور است و شاید ایجاد تغییرات اساسی در این حوزه وضعیت زیستمحیطی کشور را بهبود میدهد.
متأسفانه به دلیل خودکفا شدن در بخش گندم تا جایی که امکانپذیر بود خاک را شخم زدیم و همین موضوع سبب وارد شدن آفت به خاک شود و این منبع مهم زیست محیطی از بین برود. ایران اولین کشور در دنیا است که خاک خود را دچار فرسایش کرده و ما هم اکنون ۱۲ تا ۱۶ میلیون تن خاک فرسایشی در کشور داریم.
کتاب «خاک های سالم با کشاورزی حفاظتی» تالیف دکتر «محمد اسماعیل اسدی» اثری در زمینه اهمیت خاک و همچنین راهبرد های مهم برای سالم نگه داشتن این ماده حیاتی است، در این کتاب علاوه بر مباحث نظری، راهکارهایی ملموس برای نگهداری خاک به عنوان یکی از اولویت های کشت ارائه شده است.
افزایش نرخ بیابان زایی، فرسایش خاک، به راه افتادن سیلاب ها پس از بارندگی، افزایش آلودگی هوا و از دست دادن چشم اندازهای زیبا در کوچهها از جمله پیامدهای کاهش درختان کشور در اراضی جنگلی است.